Logg inn

Historie


Slik ble Ravstedhus - Edeltek til det det er i dag

Ravstedhus ble grunnlagt som kursvirksomhet i 1987 av Flemming G. Sørensen i Ravsted, midt i det vakre Sønderjylland i Danmark. Den gangen lå vekten på formidling av viten i form av kurser innenfor steinsliping, støping og smykkefremstilling, samt salg av materiale, verktøy og tilbehør til kursister. Under merkenavnet DanVirke har Ravstedhus utviklet og produsert forskjellige maskiner, verktøy og inventar for å dekke spesielle behov især innenfor steinslipingsområdet.

Produktsortimentet ble utvidet konstant og omfattet snart alt fra edelmetaller, halvfabrikata, steiner & perler, verktøy og tilbehør, litteratur og meget mere. Kundekretsen spenner nå over hele Norden. Ravstedhus er blitt en ”voksen” og respektert samarbeidspartner til professionelle håndverkere og gullsmeder. Men ikke bare dem - for vi vil ikke kun være avsett for godt håndverk - vi vil også være avsett for kreativitet. Vårt motto har derfor også alltid vært "Materialer og inspirasjon til smykkefremstilling - for alle!”

Ravstedhus har omdreiningspunkt i Ravsted. Her ligger hovedkontoret med bokholderi, innkjøps-, salgs- og marketings­avdeling, samt lager og pakkeri. I 90’erne foregikk det meste av salget via butikken i Ravsted, telefonsalg og postordrer via katalog. I 2004 gikk Ravstedhus’ første webshop i luften og størstedelen af salget foregår nå via e-handel.

2010 flyttet vi butikken vår fra Ravsted til Kolding. Her – ikke langt fra midtbyen – i Volkerts fabrikkers flotte, gamle, industrielle bygninger på Agtrupvej, har vi innrettet en stor og spennende livstilsbutikk, hvor vi har samlet inspirasjon, faglig viten og det store kjente produktsortimentet under ett tak. Her kan man utover å kjøpe verktøy og materialer til smykkefremstilling også kjøpe alt til glasskunst- og glass­perlefremstilling eller komme på kurs i våre store verkstedslokaler.

Edeltek ble grunnlagt i 1998 av Kari og Arne Holtet. Den gang var selskapet en stor aktør innen keramikk. Det ble produsert keramikkgjenstander i halvfabrikat. Salg av keramikk, materialer, verktøy og keramikkkurs var en stor del av virksomheten. I 2002 begynte samarbeidet med Ravstedhus i Danmark og Edeltek ble raskt en aktør å regne med i det Norske markedet. I 2012 ble selskapet i sin helhet overtatt av Ravstedhus og selskapene fikk felles nettbutikk og lager, slik vi fremstår i dag.

Nå kan våre norske kunder få gavn av det samme store sortimentet i verktøy, edelmetaller, maskiner og steiner og perler

Kurs i smykkefremstilling er stadig en viktig del av forretningen. Verkstedene i Ravsted fikk starten av 2015 fått et ansikstløft og forefinnes nå i multihusets lokaler. Det er stadig Flemming, som med samme ivrige energi driver virksomheten. Ravstedhus er på den måten blitt ett dynamisk univers fra idé til ferdig smykke og en av landets betydeligste leverandører av verktøy, maskiner, steiner, perler og edelmetaller til smykkebransjen i Danmark og Norge.

Dedikert og faglig velutdannete medarbeidere setter fokus i god og personlig kundeservice, viten og inspirasjon. Uansett om du er håndverker eller privat kunde – Ravstedhus’ løfte har alltid vært, å tilby et bredt produktsortiment og samtidig levere kvalitet til konkurrencedyktige priser. Dette løftet gjelder fremdeles og det endrer vi ikke noe på. Derfor vil vi alltid bestrebe oss på, å tilpasse varesortimentet og prisene våre hele tiden, så vi kan matche dine behov og tidens trends på best mulig vis.