Gratis levering/Gratis retur
Log ind til min profil

Søg

Lag smykker - kurs i smykketeknikk

Lær å lage smykker, ta på smykkekurs i Ravsted/Danmark

"Det er en intens opplevelse å skape noe helt selv!”

Du finner et godt tilrettelagt, velutstyrt, moderne, lyst og inspirerende gullsmedverksted med 10 arbeidsplasser. Du vil møte dyktige undervisere som brenner for sitt fag, og medkursister med samme interesse som deg - noen å dele denne fantastiske opplevelse med.

Vi veileder og understøtter deg på din vei, så du etter kurset står med noe i hånden – et ferdig smykke. Vårt mål er at du lærer den nødvendige håndverksmessige viten. Du skal bli fortrolig med teknikker og materialer, men vi tar også hensyn til ditt nivå og din særlige interesse og vi bestreber oss på at du ikke går skuffet hjem.

Hvis du har funnet ett eller flere kurs å delta i, er det en god idé at du registrerer deg raskt, slik at du kan være sikker på å få en plass. Du kan påmelde dig via: telefon: 6983 7555 eller E-post til Heike: hg@ravstedhus.dk


Kurskalender:

På grunn av risikoen for infeksjon og spredning av coronavirus har en rekke kurs dessverre blitt kansellert eller flyttet

Har vi et kurs riktig for deg, eller fikk du ikke plass? OPPRETT HER >> - vi sender deg en e-post når vi åpner for påmelding eller oppdaterer kurskalenderen. Samtidig får du gratis abonnement på vårt populære nyhetsbrev. Bare e-postmeldinger om nyheter, tilbud og kurs som gjør deg dyktige (r) for smykkeproduksjon.

Du kan når som helst avslutte abonnementet med ett klikk.
KANSELLERT
 
Smykkekurs - Art clay sølv og emalje for begyndere

27. - 30. marts 2020

Med Lyn Glazzard og Tom Lundsten

Med Art Clay sølv kan man lave sine egne smykker I finsølv med emalje.
I dette kursus vil vi vise nogle grundteknikker til:

• Håndtering Art Clay sølv
• Formning Art Clay for at skabe brugbare mønstre og celler.
• Tørring og forfine smykket.
• Brænding af art Clay smykket.
• Slibning og polering af smykket.
• Forberede emaljerne.
• Emaljering af smykket.
• Færdiggørelse af smykket.


Tilmelding og flere info ved Tom på: lundsten@tomlundsten.dk

Se evt. mere på:
www.lynne-glazzard.co.uk
www.lundsten-emalje.dk
NYE DATOER Smykkekurs: Grundlæggende teknik 1

17. - 20. august 
08. - 11. september
01. - 04. december

Dette kursus er tilrettelagt for begyndere og folk med kun lidt kendskab til sølvarbejde, som gerne vil have en grundlæggende indføring i materialer og teknikker. Vi arbejder med sølv, med bl.a. følgende teknikker:

• Save- og fileteknik
• Formning
• Lodning
• Slibning og polering

Vi fremstiller enkelte ringe, armbånd, vedhæng, og tager udgangspunkt i arbejdet med metallerne, og kombinerer dem med andre materialer som f.eks. sten og perler. I kurset indgår små øvelser, således at man kommer omkring alle teknikker

Deltagerforudsætning: Ingen, alle kan deltage.
Alle materialer der bruges på kurset kan købes ved Ravstedhus.

Underviser: Karen Hørmann
Pris inkl. fællesudgifter: 2800,-
Tilmelding ved Heike: hg@ravstedhus.dk eller på 74 64 76 28

Tidspunkt:
17.08. kl. 14.00 - 21.30
18.08. kl. 09.00 - 17.30
19.08. kl. 09.00 - 17.30
20.08. kl. 09.00 - 16.00

08.09. kl. 14.00 - 21.30
09.09. kl. 09.00 - 17.30
10.09. kl. 09.00 - 17.30
11.09. kl. 09.00 - 16.00

01.12. kl. 14.00 - 21.30
02.12. kl. 09.00 - 17.30
03.12. kl. 09.00 - 17.30
04.12. kl. 09.00 - 16.00
KANSELLERET Knivkurs - Knivskæftning 

24. – 26. april 2020 (Start d. 24. kl. 18)


Deltagerne fremstiller en helt personlig kniv med udgangspunkt i egne ideer og behov. Vi gennemgår en række teknikker, tips og tricks, der sikrer at ide og resultat modsvarer hinanden.

Begynderen med ingen eller kun få knive bag sig, får mulighed for at stifte bekendtskab med de grundlæggende begreber og teknikker. For øvede knivmagere lægges der større vægt på knivens design og finish, ligesom der vil være mulighed for at tage personlige og håndværksmæssige udfordringer op. En smeltedigel af ideer og forskellige projekter.

Alle materialer kan købes på kurset. Fine faciliteter med mulighed for at eksperimentere med sølvarbejde. Værkstederne er åbne døgnet rundt.

Deltagerforudsætning: Kurset er både for begyndere og øvede.
Pris: 2.000,-
21. lektioner
Underviser: Michael West
Tilmelding ved Heike: hg@ravstedhus.dk eller på 74 64 76 28

NY DATO Smykkekurs: Grundlæggende teknik 2

13. - 16. oktober 2020

Vi arbejder videre med teknikkerne fra ”Grundlæggende teknik 1”, og inddrager flere nye teknikker bl.a.: lodning af hule emner, smedning og enkle støbeteknikker.

Vi fremstiller enkle ringe, armbånd, vedhæng og brocher, og tager udgangspunkt i arbejdet med metallerne, men kombinerer dem også med andre materialer. Kurset er tilrettelagt med små øvelser, således man kommer omkring alle teknikker.

Deltagerforudsætninger: Kendskab til og lidt erfaring med grundlæggende teknikker.
Underviser: Karen Hørmann
Pris inkl. fællesudgifter: 2800,-
Tilmelding ved Heike: hg@ravstedhus.dk eller på 74 64 76 28

Tidspunkt:
13.10 kl. 14 - 21.30
14.10 kl. 09 - 17.30
15.10 kl. 09 - 17.30
16.10 kl. 09 - 16.00NY DATO Smykkekurs: Kreativ indfatning

26. - 28. august 2020

Et kursus hvor du får inspiration, teknik og mulighed for at arbejde kreativt med indfatning af alt, hvad der kan indfattes af rå sten og krystaller, slebne chabochons og facetsten, glas, porcelæn og keramik.

Vi gennemgår forskellige teknikker der også kan kombineres indbyrdes bl.a. rørfatninger, klofatninger, spænd/klemme, boring af huller og spyd mv. Vi gennemgår også fatteværktøj, egnede materialer og teknikker til overfladebehandling.

Vi arbejder med sterlingsølv, finsølv, guld og finguld.

Deltagerforudsætninger: Kendskab til og erfaring med grundlæggende teknikker.
Underviser: Karen Hørmann
Pris inkl. fællesudgifter: 2200,-
Tilmelding ved Heike: hg@ravstedhus.dk eller på 74 64 76 28

Tidspunkt:
26.08 kl. 14.00 - 21.30
27.08 kl. 09.00 - 17.30
28.08 kl. 09.00 - 16.00


KANSELLERT Smykkekurs: Metalformning

2. – 4. juni 2020

Der arbejdes i sterlingsølv og kobber i plade og tråd. På dette kursus lærer du nogle af de forskellige teknikker, der gør det muligt at formgive sølv og kobber ved hjælp af forskellige hamre og underlag. Vi anvender klassiske smedeteknikker og kombinerer dem med den spændende foldeformning og den "antiklastiske” formgivning på sinusrigler og faconjern.

Et kursus hvor du får mulighed for at tilegne dig nogle teknikker, så du kan skabe unikke smykker i nye utraditionelle former og faconer.

Deltagerforudsætninger: Kendskab til grundlæggende teknikker, vil give det bedste udbytte, men alle kan deltage.
Underviser: Karen Hørmann
Pris inkl. fællesudgifter: DKK 2200,-
Tilmelding ved Heike: hg@ravstedhus.dk eller på 74 64 76 28Smykkekursus - Art Clay sølv og emalje for øvede

6. – 8. november 2020


Med Lyn Glazzard og Tom Lundsten

Med Art Clay sølv kan man lave sine egne smykker I finsølv med emalje.
I dette kursus vil vi vise nogle grundteknikker til:

• Håndtering Art Clay sølv
• Formning Art Clay for at skabe hule emner med brugbare mønstre og celler.
• Tørring og forfine smykket.
• Brænding af Art Clay smykket.
• Slibning og polering af smykket.
• Forberede emaljerne.
• Emaljering af smykket.
• Færdiggørelse af smykket.

Tilmelding og flere info ved Tom på: lundsten@tomlundsten.dk

Se evt. mere på:
www.lynne-glazzard.co.uk
www.lundsten-emalje.dk


Hvorfor tage på kurs?

8 gode grunner til å dra på kurs hos Ravstedhus-Edeltek

Smykker er en del av vår identitet, en særlig måte å uttrykke sitt liv på og et sterkt signal som forteller hvem du er. Å uttrykke sin personlighet, ved selv å skape smykker er en kreativ reise til seg selv, og de følelser og drivkrefter som oppstår underveis, er noe du aldri vil glemme. Stolthet, motivation, energi og lidenskap. Et kurs på Ravstedhus gir deg muligheten for denne opplevelsen. Du får tid til fordypelse, til å lære, til videreutvikling - og allerviktigst – tid til å skape.


1. Smykker
Her kan du dyrke din interesse for smykker i ren form. Her er en ring ikke bare en ring, men en ring du selv har laget, et kjede du selv har designet og satt preg på, en glassperle du selv har formet og satt din kreativitet og din lid til. De er som deg unike, og du vil alltid ha et særlig forhold til akkurat det smykket.

2. Læring
Vi har inndelt kursene i forskjellige nivåer, og legger stor vekt på at du tilegner deg den nødvendige håndverksmessige viten. Hvert kurs bringer deg videre – uansett hvor du står i dag! Om du vil komme godt fra starten, eller virkelig vil komme i dybden, så har vi tilrettelagt undervisningen etter dine behov.

3. Utfordring
Å bearbeide dyrebare edelmetaller som sølv eller gull er en utfordring i seg selv. Du vil helt sikkert kjenne magesuget og stillheten i rommet rett før slagloddet og din rødglødende ring smelter sammen. Eller når du nesten ikke tør å puste ut mens du heller det flytende 1000 °C varme metall i støpeformen. Uansett kurs eller situasjon, du vil helt sikkert oppleve noen spennende utfordringer underveis.

4. Personlig utvikling
Å uttrykke sin personlighet ved selv å skape smykker er en verdifull prosess som setter i gang følelser og drivkrefter. Å dra på kurs, uansett om det varer en dag eller en uke, er en kreativ gruppereise til seg selv – for de andre har det akkurat som deg. Du lærer nye spennende ting, blir motivert, får et boost fremover og kommer allikevel litt tettere på deg selv.

5. Opplevelse & frirom
Du forlater hverdagens stress og jag et øyeblikk og ser og opplever ting fra en annen vinkel. Du er en del av en gruppe, lærer en masse og på samme tid opplever du et lite, verdifullt frirom til å rendyrke din interesse.

6. Følelser
Det er en meget intens opplevelse å kjenne stolthet, lykke, lidenskap, tilfredshet og eufori bre seg i takt med at smykket tar form og kurset skrider frem. Disse følelser glemmer du aldri, og ingen kan noensinne ta dem fra deg.

7. Undervisere
Vi har dyktige undervisere, som på hver sin måte er gode til å formidle den nødvendige viten om teknikker, materialer og sikkerhet. Deres lidenskap vil smitte av på deg, og deres motivasjon vil helt sikkert rive deg med.

8. Fellesskap
På godt og ondt, du er en del av en gruppe og en del av et samfunn. Du vil møte en flokk fremmede, interessante og morsomme mennesker med samme interesse som deg. Dere lærer, hjelper, ler og blir inspirert av hverandre. Og kanskje blir bekjentskap til vennskap.